Hoppa till innehåll

Vår förskola

Balsaminen är en föräldrakooperativ förskola som startade 1987 och har formen av en ekonomisk förening. Barngruppen består idag av 22 barn som är mellan 1,5 och 6 år gamla och den dagliga verksamheten drivs av tre förskolelärare, två barnskötare och en kokerska.

Det övergripande målet med Balsaminens verksamhet är att våra barn ska erbjudas en trygg och stimulerande förskolemiljö där de trivs och utvecklas. Och vi som ingår i Balsaminen idag har valt en kooperativ förskola eftersom vi tycker att det är viktigt att på ett naturligt sätt få ta del av våra barns vardag. Vi vill lära känna våra barns kamrater. Vi tycker det är kul att få vara med, att göra saker tillsammans med våra och andras barn, med personalen och de övriga föräldrarna.

Läs mer om vår verksamhetsplan

utelek
Vi på Balsaminen försöker vara ute och leka så mycket vi kan.

Balsaminens personal
Vår viktigaste tillgång är vår fantastiska personal och vi kan under de senaste åren skryta med en väldigt låg personalomsättning. Det ger trygghet för barnen och goda förutsättningar för en god och genomtänkt pedagogisk insats.

personalen
Några ur Balsaminens personal; Ann-Sofie (förskolechef och pedagog), Lotta (pedagog), Annica (pedagog) och Mahin(kokerska).

Balsaminens mat
På Balsaminen värnar vi vikten av god, näringsriktig och hemlagad mat. Vår kokerska Mahin lagar all mat från grunden i Balsaminens kök och vår ambition är att utgå från ekologiska och kravmärkta råvaror. Vi är glada att våra barn får lära sig att mat lagas i ett kök mitt i Balsaminen och inte kommer med en budbil. Hemlagad mat är godast och Mahin är den som får fantastiska dofter att spridas genom lokalen. 

Utbildning
Vi strävar efter att utvecklas tillsammans, både personal och vårdnadshavare. Därför går vi ibland kurser tillsammans. En del av föräldragruppen och personalen har varit på utbildning om genus och normkritiskt förhållningssätt. Det är en stor fördel med kooperativet, där du kan vara med och påverka och tycka till.